Radio Voorkeur

Kunststof. Monique van de Ven schitterende in de films Turks Fruit en Brandende Liefde naar de romans van Jan Wolkers. Zij vertelt over haar debuut als regisseur van Zomerhitte,, gebaseerd op het boekenweekgeschenk van Wolkers uit 2005. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Gast is Tamara Bos, die kinderboeken en scenario’s schrijft. Zij vertelt over haar plannen en dromen voor de toekomst. Radio 5, 20.02-21.00u.

De Avonden. Schrijver Hans van de Wetering over zijn boek Boot, waarin een wetenschapper erin is geslaagd God te lokaliseren: een gen bij een muis. Pianist en componist Rob Stoop vertelt over een liedje van Tom Waits, Johnsburg Illinois van het album Swordfishtrombones, uit 1982. Verder een gesprek met dichter Jan Baeke over zijn voor de VSB Poëzieprijs genomineerde bundel Groter dan de feiten. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. René Teijgeler, antropoloog en conserveringsdeskundige is betrokken bij de bewaking, het behoud en de restauratie van het cultureel erfgoed van Irak.Teijgeler vertelt over de tijd die hij daar heeft doorgebracht en geeft zijn visie op de huidige situatie. Radio 1, 0.02-0.45u.