op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Hoge Raad beslist of de Deventer moordzaak wordt herzien Republikeins presidentskandidaat John McCain bezoekt Israël Hoger beroep in de Ahold-zaak Behandeling van de Piranha-zaak, waarin vijf terrorisismeverdachten terechtstaan wegens voorbereidingshandelingen De Parijse rechtbank beslist of de frauduleuze beurshandelaar Jerôme Kerviel de gevangenis mag verlaten Feyenoord - NAC in de halve finale van de KNVB Beker

Koken etc.

Paaseieren

In de week voor Pasen schrijft Janneke Vreugdehil in haar rubriek iedere dag over eieren.

Heb jij een origineel eierrecept? Stuur het in op nrcnext.nl/koken.

Lunchbox

Iedere werkdag brengt nrcnext.nl vlak voor de lunch een update met het laatste nieuws, plus een aantal verwijzingen naar bijzondere artikelen of projecten van de website en de krant.

Blijf op de hoogte, meld je aan via nrcnext.nl/lunchbox

Vandaag in de weblogs

Geldblog

Econoom Erica Verdegaal blogt over de spaarhypotheek: „Een spaarhypotheek bestaat uit twee delen: een aflossingvrije hypotheek en een spaarverzekering. Door een afspraak tussen je bank en verzekeraar zijn die twee aan elkaar vastgeklonken. Het leuke daarvan is dat de hypotheekrente ook geldt voor de spaarverzekering. Anders gezegd: op het geld in je spaarverzekering krijg je 5,3 procent rente.”

Lees verder via nrcnext.nl/geldblog

Fietsend naar Peking

Roeisters Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers gaan naar Peking en wel op de fiets. Op 22 maart vertrekken ze vanuit Amsterdam en op 16 augustus hopen ze aan te komen in Peking, om daar bevriende roeisters aan te moedigen tijdens de olympische races. De reis zal verlopen via Oost-Europa naar Turkije en Iran en dan vervolgens door Centraal-Azië naar China. De komende maanden kun je hun tocht volgen via nrcnext.nl. En waarom reizen ze eigenlijk per fiets? „Op de fiets maak je de mensen, culturen en omgeving van heel dichtbij mee, wat het reizen nog intenser maakt. Nadat we beiden onze studies hadden afgerond, begon de drang naar avontuur te groeien. Nog een keer een mooie reis maken voordat je aan de serieuze zaken begint.”

Volg de tocht via nrcnext.nl/fietsenpeking

Embedded journalism

Redacteur Jaus Müller is terug van zijn reis naar Uruzgan, waar hij zijn werk moest doen onder hoede van het ministerie van Defensie. „Er is de laatste tijd veel kritiek op deze manier van werken. Critici, zoals de journalist Arnold Karskens, verwijten embedded journalisten dat ze maar één kant van de zaak te zien krijgen: namelijk de kant die Defensie zou willen tonen. Een embedded journalist is volgens hen geen onafhankelijk journalist.”

Lees verder via nrc.nl/webloguruzgan