met andere woorden

De vraag is: wat moet Nederland met de softdrugs aan? „Steeds meer jongeren raken in de problemen door overmatig drugsgebruik”, zegt Ielyzaveta Sokol, studente Grafisch Vormgeven aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. „Maar drugs verbieden zal alleen maar leiden tot meer criminaliteit.” Die paradox is terug te vinden in bovenstaand stoplicht. De creatie is de 23ste aflevering van de rubriek ‘Met andere woorden’. Hierin zijn meningen gegoten in originele vormen als een rebus of fotomanipulatie.

Dertig jaar softdrugsbeleid ligt onder vuur. De Tweede Kamer wil een onderzoek naar de effectiviteit van het gedogen.

De vraag is: wat moet Nederland met de softdrugs aan? „Steeds meer jongeren raken in de problemen door overmatig drugsgebruik”, zegt Ielyzaveta Sokol, studente Grafisch Vormgeven aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

„Maar drugs verbieden zal alleen maar leiden tot meer criminaliteit.” Die paradox is terug te vinden in bovenstaand stoplicht.

De creatie is de 23ste aflevering van de rubriek ‘Met andere woorden’. Hierin zijn meningen gegoten in originele vormen als een rebus of fotomanipulatie.

Stuur uw creatie met toelichting naar opinext@nrc.nl