Einde bezetting leidt tot veldslag

Einde bezetting leidt tot veldslag Mitrovica. Tientallen Serviërs zijn gisteren gearresteerd in de Kosovaarse plaats Mitrovica. Demonstranten bezetten daar het gerechtsgebouw uit protest tegen de eenzijdig uitgeroepen onafhankelijkheid van Kosovo. Het beëindigen van de bezetting door honderden VN- en NAVO-veiligheidsagenten liep uit op een veldslag. De – voornamelijk Oekraïense – veiligheidsagenten bestreden de betogers met traangas. Foto Reuters Serb protesters clash with French NATO peacekeeping troops in the ethnically divided city of Kosovska Mitrovica March 17, 2008. NATO troops came under automatic weapon fire during Serb riots in the northern Kosovo flashpoint town of Mitrovica on Monday, a French NATO spokesman told Reuters. REUTERS/Marko Djurica (KOSOVO) REUTERS