Drummer ABBA overleden op Mallorca

Drummer ABBA overleden op Mallorca Arta. De Zweedse muzikant Ola Brunkert, die in de jaren zeventig voor de band ABBA drumde, is gisteren dood gevonden in de tuin van zijn huis op het Spaanse eiland Mallorca. Hij is volgens de politie tegen een glazen deur van de eetkamer gevallen, waarbij het glas brak en hij snijwonden in zijn nek opliep. Bunkert is daarna bezweken in de tuin en werd gevonden door een buurman. „Het was een ongeluk”, aldus de buurman tegen het persbureau AP. De 62-jarige drummer toerde in 1977, 1979 en 1980 met ABBA en is volgens de officiële ABBA-site op alle albums van ABBA te horen. De Zweedse band won in 1974 het Eurovisie Songfestival (met Waterloo) en bestond tot 1983. Van de band zijn meer dan 370 miljoen platen verkocht. ABBA bestond uit een kwartet: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad. Ola Brunkert „was een bijzonder creatieve musikant”, zei Ulvaeus in een reactie, „en hij heeft veel bijgedragen aan het succes tijdens onze tours en in de studio”. Foto AP/EFE, Montserrat T. Diez Smashed glass and dried blood are seen at the scene where Swedish drummer Ola Brunkert, was found dead in Arta, on the island of Mallorca, Spain, Monday, March 17, 2008. The former ABBA drummer was found dead in the garden of his house, police said Monday. (AP Photo/EFE, Montserrat T. Diez) **LATAM, CARIBBEAN AND SPAIN OUT** Associated Press

De Zweedse muzikant Ola Brunkert, die in de jaren zeventig voor de band ABBA drumde, is gisteren dood gevonden in de tuin van zijn huis op het Spaanse eiland Mallorca. Hij is volgens de politie tegen een glazen deur van de eetkamer gevallen, waarbij het glas brak en hij snijwonden in zijn nek opliep. Bunkert is daarna bezweken in de tuin en werd gevonden door een buurman. „Het was een ongeluk”, aldus de buurman tegen het persbureau AP.

De 62-jarige drummer toerde in 1977, 1979 en 1980 met ABBA en is volgens de officiële ABBA-site op alle albums van ABBA te horen. De Zweedse band won in 1974 het Eurovisie Songfestival (met Waterloo) en bestond tot 1983. Van de band zijn meer dan 370 miljoen platen verkocht. ABBA bestond uit een kwartet: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad.

Ola Brunkert „was een bijzonder creatieve musikant”, zei Ulvaeus in een reactie, „en hij heeft veel bijgedragen aan het succes tijdens onze tours en in de studio”.