Strijd in hockey weer open

Na een dubbele speelronde van de hockeyers in de hoofdklasse is de strijd om deelname aan de play-offs om het landskampioenschap weer open. Het verschil tussen de nummer drie en de nummer negen is vijf punten, met nog zes speelronden te gaan.

Koploper Amsterdam (41 punten) en naaste belager Bloemendaal (39 punten) kunnen alleen in theorie nog deelname aan de play-offs mislopen. Amsterdam versloeg gistermiddag op imponerende wijze nieuwkomer Voordaan met 6-0, dankzij onder meer vier benutte strafcorners van topschutter van de hoofdklasse Taeke Taekema. Landskampioen Bloemendaal speelde teleurstellend gelijk in de uitwedstrijd tegen Den Bosch: 2-2.

Voor de andere twee play-offplaatsen lijken nog zeven clubs in aanmerking te komen. Nummer drie Tilburg verloor gisteren op eigen veld verrassend met maar liefst 5-0 van nummer vier SCHC. Beide ploegen hebben 25 punten. Oranje Zwart staat vijfde met 24 punten maar verloor gisteren met 6-2 van Kampong, dat achtste staat met 22 punten. Tussen de twee clubs in staan Rotterdam en HGC met beide 23 punten. Ook Den Bosch, negende met 20 punten, maakt nog kans op de strijd om het landskampioenschap. Laren, Voordaan en Pinoké staan op grote afstand van de brede subtop in de hoofdklasse en moeten vrezen voor degradatie.

Bij de vrouwen is koploper Amsterdam al zeker van de play-offs. Landskampioen Den Bosch, SCHC en Rotterdam bezetten vooralsnog de andere drie plaatsen die recht geven op de strijd om het landskampioenschap.