Sprinklercoupé

Afgelopen week moest ik van Groningen naar Hilversum, en omdat ik rustig wilde werken, stapte ik in een stiltecoupé. Daar ging het mis. Ik ergerde me aan de luid sprekende zakenlui, die op een vierzitsplek waren gaan zitten. Waarom zijn er nog vierzitsplaatsen in een stiltecoupé? Dat is vragen om pratende groepjes. En waarom plaatst de NS niet een sticker met `Stilte` op de achterkant van de hoofdsteunen van de stoel, zodat iedereen voortdurend met de boodschap geconfronteerd wordt?

Het leek me ook geen slecht idee om een sprinklersysteem te installeren, die geactiveerd wordt bij een geluid van meer dan een bepaald aantal decibel. Maar ik vrees dat die maatregel het niet zal halen. Tot die tijd ontwijk ik de stiltecoupés, zodat ik zonder me te ergeren, kan werken in een coupé waar gezellig gekeuveld wordt.

    • Beitske de Jong Groningen