Politie pakt oplichter partner Endstra op

AMSTERDAM. De politie heeft vrijdag in een vakantiepark in Friesland Jonathan T. gearresteerd. Hij wordt verdacht van oplichting van meerdere personen, onder wie Anita Schuts, de levensgezellin van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Ook verdenkt justitie hem van verduistering, witwassen en valsheid in geschrifte. Een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland bevestigde dit gisteren. De politie was volgens hem al enkele weken op zoek naar T., die zich ”goed verstopt” zou hebben. Zij nam enkele dure auto`s en luxe goederen van de verdachte in beslag. De levenspartner van T. werd enkele weken geleden al opgepakt. Deze man is inmiddels op vrije voeten, maar is wel nog verdachte. De politiewoordvoerder kon niet zeggen op welke wijze T. Schuts zou hebben opgelicht. Over wie de andere slachtoffers van de verdachte zouden zijn, kon hij evenmin informatie geven.