op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De Amerikaanse ministers Rice (Buitenlandse Zaken) en Gates (Defensie) bezoeken Moskou om te praten over het raketschild Uitspraak rechter inzake de illegale invoer van uranium door de Universiteit Groningen Uitspraak rechter inzake de Gorinchemse automobilist die in botsing kwam met een groep fietsende scholieren Uitspraak rechtbank in de alimentatiezaak van Heather Mills tegen ex Paul McCartney Première film Zomerhitte, regiedebuut Monique van de Ven Opening Amsterdams Kleinkunst Festival James Blunt treedt op in Ahoy Het is St. Patrick’s Day (nationale feestdag in Ierland).

Cd van de Week

Duffy - Rockferry

Ze heet voluit Aimee Duffy en ze vertoont volgens recensent Yaël Vinckx veel overeenkomsten met collega-zangeres Amy Winehouse. De makers van Duffy’s debuutalbum Rockferry hebben goed naar Winehouse’s succesvolle album Back to Black geluisterd, vindt Vinckx. Bovendien lijken hun stemmen op elkaar. Vinckx: „Duffy zingt zacht en zuiver, hard en schel, hoog en laag. Haar stem roept herinneringen op aan Dusty Springfield.”

Beluister de cd van de week online via nrcnext.nl/muziek

Lunchbox

Iedere werkdag brengt nrcnext.nl vlak voor de lunch een update met het laatste nieuws, plus een aantal verwijzingen naar bijzondere artikelen of projecten van de website en de krant.

Blijf op de hoogte en meld je aan via nrcnext.nl/lunchbox

Vandaag in de weblogs

Bush is jaloers

„President Bush sprak donderdag via een videoverbinding met militairen en burgers in Afghanistan over de problemen die ze in de oorlog daar ontmoeten. Na hun verhalen aangehoord te hebben, zei Bush volgens een bericht van persbureau Reuters, dat hij „een beetje jaloers” was. Bush: „If I were slightly younger and not employed here, I think it would be a fantastic experience to be on the front lines of helping this young democracy succeed.”

Lees verder via nrc.nl/wereld

Chinese sporttalentjes

Correspondent Bettine Vriesekoop schrijft over een sportinternaat in China. ‘Pal naast het Houhaimeer ligt het complex van de Shichahai Sport internaat van de gemeente Peking. De school bestaat al vijftig jaar en heeft meer dan 35 wereld- en Olympische kampioenen voortgebracht. Alle ingangen worden bewaakt door politie in uniform. Op het internaat zitten 600 kinderen uit Peking en uit de provincie. Hun dag bestaat uit studeren en trainen in de sportschool...’

Bekijk een video en lees meer over het internaat via nrc.nl/china

Het nieuws in 1 minuut

Even snel bijgepraat worden over het nieuws van vandaag? RTL brengt je elke dag in 1 minuut op de hoogte.

Klik op nrcnext.nl onderaan op het rode bolletje met de camera