Manchester United aan kop na gelijkspel Arsenal

Arsenal heeft zaterdag de koppositie verloren in de Premier League. De club uit Londen kwam in de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough voor de vierde achtereenvolgende keer in de Engelse competitie niet tot een overwinning (1-1). Manchester United profiteerde in het duel met Derby County (1-0) en heeft nu drie verliespunten minder dan Arsenal.

De nieuwe koploper dankte de zege bij de hekkensluiter aan Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte een kwartier voor tijd zijn 22ste competitiedoelpunt. Manchester United speelde zonder de geblesseerde doelman Edwin van der Sar.

Arsenal mist nog steeds de zwaargeblesseerde spits Eduardo da Silva. De ploeg kreeg in de thuiswedstrijd tegen Middlesbrough voldoende kansen, maar wist niet te scoren. Verdediger Kolo Touré maakte in de slotfase slechts de gelijkmaker, nadat Jeremie Aliadiere Middlesbrough voor rust op voorsprong had gezet. Bij Arsenal deed Robin van Persie ruim een uur mee voordat hij werd gewisseld door manager Arsène Wenger. De aanvaller kon nog niet overtuigen na zijn terugkeer van blessureleed. Bij Middlesbrough speelde George Boateng de hele wedstrijd mee. De van SC Heerenveen overgekomen aanvaller Afonso Alves ontbrak wegens griep.

Chelsea won de uitwedstrijd bij Sunderland met 1-0 door een doelpunt van verdediger John Terry. De ploeg uit Londen heeft nu drie punten minder dan Arsenal, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. Liverpool staat nog steeds op de vierde positie. De komende tegenstander van Arsenal in de kwartfinale van de Champions League behaalde op eigen veld een overwinning tegen Reading: 2-1. Javier Mascherano en Fernando Torres maakten de doelpunten voor Liverpool. De Nederlanders Ryan Babel en Dirk Kuijt stonden in het basiselftal. Beiden werden in de slotfase vervangen. (ANP)