Kil, met maartse buien

Wie verlangt naar aangename voorjaarstemperaturen, zal nog een tijdje geduld moeten hebben. Tot en met diep in de volgende week berekenen de diverse weermodellen schamele maximumtemperaturen. De kou zit bovendien vlak in de buurt. Zo valt er in aanzienlijke delen van Duitsland morgen, boven ongeveer 200 meter hoogte, al gauw een centimeter of vier sneeuw.

Vanavond en vannacht blijft bij ons lokaal een buitje mogelijk. Dat geldt vooral voor de kustregio’s. In het binnenland koelt het af tot rond het vriespunt. Morgen wisselen wolken en perioden met zon elkaar af. Verspreid vallen een paar buien, de meeste in de noordoostelijke helft van het land. Daar kunnen lokaal ook wat hagel- of natte-sneeuwbuien bij zitten.

Ondertussen steekt er weer een straffe en kille noordwestelijke wind op, die aan de noordwestkust gedurende de ochtend zelfs enige tijd hard kan zijn. De windkracht kan oplopen tot 7. De rest van de dinsdag zal het veelal matig tot krachtig waaien.

De maximumtemperaturen schommelen rond de 8 graden. In de avond trekken vanaf zee enkele buien de kustprovincies binnen. Ook woensdag overdag blijven meerdere buien over ons land trekken. De wind zal dan wel iets in kracht afnemen maar blijft waaien vanuit de noordelijke, gure hoek.

Donderdag draait de wind naar het westen. In de loop van de dag komt dan de regen. Veel regen.