Harry de Winter versus Wilders

Harry de Winter spreekt zich in een advertentie in de Volkskrant van vandaag uit tegen politicus Geert Wilders. Mede namens Een Ander Joods Geluid en Stichting de Initiatieven schrijft de mediaondernemer: ‘Als Wilders hetzelfde over joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.’ Voorzitter Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid bevestigt desgevraagd dat de stichting medeondertekent. „De advertentie is bedoeld als eye opener. Wilders zou nooit kunnen zeggen: stop de uitbreiding van joodse scholen, of: stuur alle buitenlandse rabbijnen weg. Bij uitspraken over moslims wordt minder alert gereageerd en dat willen we aan de kaak stellen.” Onder de eersten die hun sympathie voor de advertentie betuigen, is Hanneke Groenteman in een bijdrage op haar weblog. (NRC)

Meer Wilders op pagina 8