Gebruik je mobieltje als een echte transistorradio

fm_antenne.jpgNog eentje in de categorie Dagelijkse Luxeproblemen En Hoe Ze Te Overwinnen: de meeste mobieltjes met een ingebouwde FM-radio kunnen alleen een radiosignaal weergeven als er een koptelefoon in is gestoken. Het snoertje van de headset functioneert als antenne, noodzakelijk om het radiosignaal (enigszins) storingsvrij te ontvangen.

Het nadeel is dat je de radio nooit via de speakers van de telefoon kunt horen. Terwijl dat nou juist zo leuk is, zo’n transistorgeluidje op het bureau, om bijvoorbeeld een sportwedstrijd of praatprogramma met één oor te kunnen volgen.

transistor_radio.jpgDe FM Radio Aerial is een eenvoudige mini-antenne voor telefoons. Steek dit in de hoofdtelefoonuitgang en het radiosignaal komt binnen, terwijl het audiosignaal nog steeds via de luidspreker van de telefoon te horen is. Werkt op elke telefoon met een 3,5 mm koptelefoon uitgang (b.v. Nokia), belooft de leverancier.

De kosten zijn te overzien: 3,99 Britse ponden (5 euro) als je het via Ebay bestelt. De bezorgkosten zijn 2,50 euro.

UPDATE: er zijn telefoons (zie reacties hieronder) die met een workaround wel radio via de luidspreker weergeven. Kwestie van (1) standaard headset aansluiten, (2) radio activeren en dan (3) via het menu de optie voor externe speaker kiezen. Ziet er weliswaar minder cool uit, maar het werkt ook.

    • Marc Hijink