Wandelen via de mond naar het hart

Wandelen via de mond naar het hart Oegstgeest. Een bezoeker maakt een wandeling door levensgrote ingewanden van een mens. De ingewanden vormen de kern van het Museum Corpus – een gebouw in de vorm van een zittend mens aan de A44 bij Leiden – dat gisteren officieel door Koningin Beatrix werd geopend. De bouw heeft 20 miljoen euro gekost. Het museum wil het publiek de werking van het menselijk lichaam laten zien. Een reis door het vijfendertig meter hoge gebouw duurt ongeveer vijftig minuten. Bezoekers komen binnen via de knie, wandelen door de baarmoeder naar het ‘harttheater’ en lopen uiteindelijk door de hersenen naar buiten. Foto AP/Fred Ernst A visitor observes the teeth in a large scale model of the human mouth, as he stands on a rubber tongue, complete with taste buds, and tonsils hung in the foreground at the Corpus museum in Oegstgeest, 35 kilometers (21 miles) southeast of Amsterdam, Netherlands, Friday, March 14, 2008. The makers of "Corpus," a new attraction in the Netherlands, are hoping that a combination amusement park and health education museum will encourage kids to take better care of their own bodies. The building incorporates a 35-meter (115-foot) high seated human figure into its structure. All the walls and halls are modeled with fiberglass to resemble the inside of a giant human body, giving visitors the sensation of being shrunk down to a tiny scale. (AP Photo/ Fred Ernst) Associated Press