Televisie Voorkeur

Anita Witzier en vier nonnen verrichten goede werken in Sister Act, Ned.2, 20.10u.

actualiteiten

Nova. Nieuwsreportage over de Iraakse vluchtelingen die hun toevlucht hebben gezocht tot de buurlanden. Verder aandacht voor de Wajongeren (WAO-jongeren met een handicap) die door bureaucratische regels in de knel komen. Ned.2, 22.15-22.45u.

documentaire

Het uur van de wolf: Soul! Vierde deel van een zesdelige serie documentaires met aandacht voor de geschiedenis van zwarte, populaire muziek. Veel aandacht voor de muziek uit het zuiden van Amerika met Otis Redding en Aretha Franklin. Met bijdragen van o.a. Wilson Pickett, Percy Sledge en Sam Moore (Sam & Dave). Herhaling van 24-1-2006. Ned.3, 0.10-1.55u.

informatief

Louis Theroux: America's most hated family. Thank God for dead soldiers en Fags die-God laughs zijn de lijfspreuken van de zonderlinge Amerikaanse familie Phelps. Louis Theroux trekt een maand bij de familie Phelps in en wordt geconfronteerd met hun onwrikbare waarden en normen. Hoe meer de Phelps hun overtuigingen openbaren, hoe gewelddadiger hun tegenstanders worden. . Ned.3, 19.55-21.05u.

Vranckx: Strontrapers in India. India, de snelst groeiende democratie van de wereld en het callcenter van de wereld, draagt ook nog steeds de last van het kastenstelsel. De allerlaagste kaste, de Dalits, profiteert niet van de economische hausse in India en vormt de grootste groep van armen in het land. Maar ze beginnen zich te weren. Een reportage over de ontluikende nieuwe burgerrechtenstrijd van de meest onderdrukten in India. België 2, 20.10-20.40u.

Rondom 10. Discussieprogramma. Boze agenten, leraren en verplegers. Ze voelen zich weinig gewaardeerd en worden onderbetaald, vinden ze. Terwijl voor de klas, op straat en in het ziekenhuis Nederland gemaakt wordt tot wat het is: een beschaafde verzorgingsstaat. Al jaren is er weinig tot geen aandacht voor de werkvloer in het onderwijs, de zorg en de veiligheid. Hardwerkende verpleegkundigen worden overvleugeld door duurbetaalde managers, agenten worstelen dagelijks met het korte lontje van de Nederlandse burger en leraren zijn murw gebeukt door bureaucratie en niet gewenste onderwijsvernieuwingen. En dat voor een – vinden zij – schamel loon. Ned.2, 21.00-22.00u.

kunst en cultuur

Vals plat. Een lachtherapeute onderzoekt via een medium haar ongelukkige jeugd en een ex-drugssmokkelaar bezoekt de gevangenis waar hij 11 jaar zat opgesloten. Ned.2, 16.30-16.55u.

Kunstuur: Afghanistan. Aandacht voor de tentoonstelling Verborgen/Hidden Afghanistan waar 250 kunstobjecten zijn te zien die tijdens het talibaan-regime twintig jaar waren ‘ondergedoken’. Ned.2, 16.55-17.16u.

Nieuw in Nederland. Aanwinsten van onze musea. Het surrealistische schilderij Paysage avec nuages roses van de schilder Yves Tanguy in het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ned.2, 17.40-17.55u.

Culture show. Gesprek met James Corden en Ruth Jones, de schrijvers van de populaire situatiekomedie Gavin and Stacey; schrijver Louis de Bernieres speelt luistervink als de West Acre book group zijn roman A Partisan’s Daughter bespreekt ; regisseur Anthony Minghella praat over zijn verfilming van de roman The No 1 Ladies’ Detective Agency. BBC2, 20.10-21.00u.

amusement

Have I got news for you. Satirische nieuwsquiz. BBC, 22.00-22.30u.

Rayman is laat. Late night show met naast de gebruikelijke types als gast Ruud de Wild. Ned.1, 22.25-23.15u.

sport

Six Nation Rugby. Rechtstreeks verslag van achtereenvolgens de rugbyduels Italië-Schotland, 15.50u: Engeland-Ierland en 17.50u: Wales-Frankrijk. BBC 1, 13.45-20.30u.

NOS Wielrennen Parijs-Nice. Rechtstreeks verslag van de etappekoers Parijs-Nice. Ned.1 , 14.50-17.25u.

RTL Voetbal: Eredivisie. Samenvattingen van de wedstrijden in de eredivisie. RTL 4, 23.00-0.20u.

Match of the day. Voetbalmagazine met samenvattingen van de gespeelde wedstrijden in de Premier League, met o.a. Arsenal-Middelsborough, Derby City-Manchester United, Sunderland-Chelsea, Portsmouth-Aston Villa, Liverpool-Reading en West Ham United-Blackburn Rovers. BBC 1, 23.20-0.40u.