PSV treft ‘la Viola’, eerst in Florence

PSV speelt in de kwartfinales van de UEFA Cup tegen Fiorentina. PSV speelt op 3 april eerst uit, de return in Eindhoven is op 10 april. Als PSV de Italianen verslaat, treft het in de halve finales de winnaar van de confrontatie tussen Glasgow Rangers en Sporting Lissabon.

Fiorentina, bijgenaamd ‘la Viola’ (de paarsen), staat vierde in de Italiaanse Serie A. De ploeg van trainer Cesare Prandelli bereikte de kwartfinales ten koste van Everton. Dat gebeurde pas na het nemen van strafschoppen.

In de eerste ronde schakelde de ploeg van Prandelli FC Groningen uit, ook na strafschoppen. Beide wedstrijden waren in 1-1 geëindigd. Bekende namen bij Fiorentina zijn de Roemeen Adrian Mutu en routinier Christian Vieri.

De ploeg uit Florence eindigde vorig seizoen als zesde in de Serie A. Vanwege het aandeel in het grootschalige Italiaanse omkopingsschandaal was Fiorentina de competitie begonnen met vijftien punten in mindering. Vooral dankzij de trefzekere Luca Toni (31 doelpunten) plaatste de club zich toch voor de UEFA Cup. Toni is inmiddels vertrokken naar Bayern München.

In de kwartfinale van de Champions League treffen twee Engelse ploegen elkaar. Bij de loting gisteren in Nyon werd Liverpool (met Dirk Kuijt en Ryan Babel) aan Arsenal (Robin van Persie) gekoppeld. Trainer Frank Rijkaard speelt met Barcelona tegen Schalke 04. Manchester United, met doelman Edwin van der Sar, treft AS Roma. Het vierde kwartfinaleduel gaat tussen Fenerbahçe en Chelsea. De eerste duels zijn 1 en 2 april, de returns een week later.

Met Liverpool en Arsenal staan de verliezend finalisten van de afgelopen twee seizoenen tegenover elkaar. Liverpool verloor vorig jaar in de finale van AC Milan (2-1), de ploeg die dit seizoen in de achtste finales werd uitgeschakeld door Arsenal. Die ploeg verloor in 2006 de finale van Barcelona (2-1).

De winnaar van het Engelse onderonsje treft in de halve finales Fenerbahçe of Chelsea. De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Schalke 04 en Barcelona treft in de halve eindstrijd AS Roma of Manchester United. De finale is op 21 mei in Moskou. (ANP)