Overige Films

Jubal (Delmer Davis, 1956, VS). Degelijke western. Rechtschapen Glenn Ford en doortrapte voorman Rod Steiger vallen beiden voor Felicia Farr, de vrouw van rancher Ernest Borgnine. Leidt tot haat, nijd en doodslag. BBC 2, 14.30-16.10u.

Ulvepigen Tinke (Morten Kohlert, 2002, Denemarken/Zweden). In het Denemarken van het einde van de negentiende eeuw gesitueerd sprookje over een verwilderd weesmeisje dat haar rijke grootouders zoekt. Ned.3, 15.00-16.30u.

Spaceballs (Mel Brooks, 1987, VS). Melige parodie van anarchistische geinponem Brooks op Star Wars steekt en passant ook de draak met films als Raiders of the Lost Ark, Alien en Star Trek en verschijnselen als merchandising. Iele acteur Rick Moranis fungeert als satirische tegenhanger van Lord Darth Vader. Veronica, 18.35-20.30u.

Mr. & Mrs. Smith (Doug Liman, 2005, VS). Regisseur van The Bourne Identity laat Angelina Jolie en Brad Pitt een echtpaar spelen. Pas na een jaar ontdekken ze dat ze allebei huurmoordenaars zijn, als ze op pad worden gestuurd om dezelfde man te vermoorden. Je moet bereid zijn je aan de schoonheid van de sterren te vergapen, want veel meer valt er niet te doen bij deze film. Jolie en vooral Pitt doen geen enkele moeite om in deze film te acteren. Pitt is er gewoon, heeft zijn haar geknipt en mooie kleren aangetrokken. Af en toe schiet hij een pistool leeg, zegt een zinnetje of doet een dansje. RTL 5, 20.30-22.40u.

The Sum of All Fears (Phil Alden Robinson, 2002, VS). Vierde verfilming van een boek van Tom Clancy over CIA-agent Jack Ryan. Dit keer behoedt hij (Ben Affleck), nadat Baltimore door een kernbom is weggevaagd, de rest van de wereld voor een nucleaire catastrofe. Veronica, 20.30-22.55u.

In Dreams (Neil Jordan, 1999, VS). Een stuurloze psychologische griezelfilm met actrice Annette Bening als een kinderboekenschrijfster die voorspellende dromen heeft over kinderen die vermoord worden. RTL 8, 22.30-0.15u.

Stage Beauty (Richard Eyre, 2004, VS/Duitsland/Engeland). Op last van koning Charles II (Rupert Everett) wordt het in het Engeland van 1660 aan mannen verboden op het toneel vrouwen te spelen. Billy Crudup ziet zijn glansrol van Desdemona in Othello dan ook overgenomen worden door zijn kleedster Claire Danes. De als vlotte komedie opgezette film wil toch iets serieus zeggen over liefde en seksuele identiteit. BBC 1, 23.20-1.05u.

Cat People (Paul Schrader, 1982, VS). Paul Schrader werkte voor het eerst naar het scenario van een ander, maar de hem typerende strenggereformeerde thematiek blijft evident in lichamelijke horrorfilm, losjes gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit 1943. Godsdienstfanaticus Malcolm McDowell en diens zus Nastassia Kinski, kinderen van driedubbel zondige ouders, veranderen bij seksueel verkeer in een luipaard. Van een postcoïtale moord worden zij weer mens. BBC 2, 1.45-3.40u.