Kouder

Normaal is de maximumtemperatuur midden maart rond de tien graden. Vanmiddag zitten we daar op veel plaatsen boven, maar vanaf morgen dienen beduidend koelere omstandigheden zich aan. Achter een depressie die komende nacht en morgenochtend via ons land naar het oosten trekt, steekt morgenavond een gevoelig koude noordelijke wind op. Vanmiddag bevinden we ons nog aan de voorzijde van de depressie en wordt met een zwakke tot matige zuidenwind juist zachte lucht binnengevoerd. Het wordt tussen 9 graden aan de noordkust en lokaal 15 graden in Limburg. De bewolking overheerst en verspreid over het land valt soms een beetje motregen. Een zone met veel intensievere regen trekt in de loop van vanavond en vannacht vanuit het zuidwesten binnen. Het koelt niet verder af dan tot tussen 5 en 10 graden. De wind blijft zwak tot matig.

Morgen beweegt de kern van het lagedrukgebied tot boven Duitsland, maar het blijft nog lang regenen. Pas in de loop van de middag en avond winnen opklaringen vanuit het noordwesten terrein. In koelere lucht wordt het slechts 6 graden in Groningen tot 12 graden in Limburg.