Kip koopt rechten caravanproducent Chateau uit België

Caravanproducent Kip Nederland heeft de hand gelegd op de merk- en modelrechten van het failliete zusterbedrijf Chateau Caravans in België. Dat maakte Kip gisteren bekend. Met de overname van de rechten kan de caravanproducent het aantal gefabriceerde caravans binnen twee jaar ”minimaal verdubbelen”, aldus mede-eigenaar Maarten de Roos. Door de overname krijgt Kip de beschikking over de merken Chateau, Beyerland, Delta en Cristall. In november ging Kip met moederbedrijf Tirus en Chateau ten onder. De caravanmaker kon een doorstart maken, nadat de directie de boedel van de fabriek in Hoogeveen overnam. Volgens CNV Dienstenbond zal de werkgelegenheid voor de Hoogenveense vestiging fiks groeien. De directie heeft de vakbond laten weten dat er op termijn 40 tot 50 banen bij zullen komen.