`In top politie helft meer vrouwen en allochtonen`

De politie moet de komende drie jaar op minstens de helft van verwachte vacatures op topposities vrouwen en allochtonen aannemen. Dat maakte minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) gisteren na afloop van de ministerraad bekend. De minister heeft met de politiekorpsen afgesproken dat tien van de twintig verwachte vacatures door vrouwen of allochtonen worden opgevuld. Volgens Ter Horst is de politie nu te veel een ”witte mannenorganisatie”. Als de afspraken geen resultaat hebben, dan is het mogelijk dat ”vacatures onvervuld blijven”, zei de minister. Volgens Ter Horst is het van groot belang dat juist de top diverser wordt. ”We beginnen van boven af de trap schoon te vegen.” Ook komt er een talentenprogramma om te zorgen dat meer vrouwen en allochtonen in de lagere rangen van de politie instromen.