Gratis schoolboeken niet spannend voor Kamerleden

Tekening Cyprian Koscielniak
Tekening Cyprian Koscielniak Koscielniak, Cyprian

Op het nieuws zagen wij het beeld van een geheel ontvolkte Tweede Kamer, met daarin slechts de staatssecretaris en een handvol woordvoerders. Schriller kon het gebrek aan belangstelling van onze volksvertegenwoordigers voor onderwijszaken niet getoond worden.

De inkt van het rapport-Dijsselbloem is nog niet droog. Iedereen in onderwijsland spreekt al maandenlang duidelijk en goed geargumenteerd zijn zorgen uit over de uiterst negatieve consequenties van dit plan. En wat doen staatssecretaris en woordvoerders van de regeringspartijen? Ze verklaren om het hardst dat er geen vuiltje aan de lucht is. Wel trekken ze en passant een extra jaar en 45 miljoen uit om de scholen te helpen bij mogelijke problemen - hoezo, ze zijn er toch luidkeels van overtuigd dat dit een uitstekend plan is? Het allerergste is dat alle redelijke en zakelijke argumenten en alle bezwaar van deskundigen volkomen genegeerd worden. De regeringspartijen halen een succesje binnen, en to hell with the consequences.

    • Drs. D.A. den Bakker