Vroege Hollanders

Geertgen tot Sint Jans Vroege Hollanders Met zestig zeldzame werken wordt in Museum Boijmans Van Beuningen een overzicht getoond van de laatmiddeleeuwse Hollandse schilderkunst omstreeks 1500. Over de Hollandse primitieven is weinig bekend, maar ze doen niet onder voor hun Vlaamse tijdgenoten. De belangrijkste exponent, Geertgen tot Sint Jans uit Haarlem, legde in zijn werk een ongekende expressie aan de dag. Zijn realistische weergave van emoties en oog voor detail waren typisch Hollands zoals te zien is in Johannes de Doper in de wildernis uit 1485. Alle panelen geven een interessante blik in het alledaagse leven van die tijd. Vroege Hollanders t/m 25 mei in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u bijbel christendom

Met zestig zeldzame werken wordt in Museum Boijmans Van Beuningen een overzicht getoond van de laatmiddeleeuwse Hollandse schilderkunst omstreeks 1500. Over de Hollandse primitieven is weinig bekend, maar ze doen niet onder voor hun Vlaamse tijdgenoten. De belangrijkste exponent, Geertgen tot Sint Jans uit Haarlem, legde in zijn werk een ongekende expressie aan de dag. Zijn realistische weergave van emoties en oog voor detail waren typisch Hollands zoals te zien is in Johannes de Doper in de wildernis uit 1485. Alle panelen geven een interessante blik in het alledaagse leven van die tijd.

Vroege Hollanders t/m 25 mei in Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u