Voltaire

Voltaire Op 15 maart (14u) geeft Paul Steenhuis, redacteur van NRC Handelsblad, een lezing in het kader van de Nationale Boekenweek. In zijn lezing zet Steenhuis het sombere denken over ouder worden af tegen de vitale levenshouding van de achttiende-eeuwse Franse filosoof Voltaire, die tussen zijn 60ste en 83ste zijn productiefste, vrolijkste en briljantste jaren beleefde. Steenhuis zoekt antwoord op de vraag in hoeverre de levenshouding van de achttiende-eeuwse supersenior als voorbeeld kan dienen voor de oudere van vandaag, die na zijn zestigste volgens sommigen aan zijn ‘tweede adolescentie’ begint. de Refter van het Stedelijk Museum in Zutphen. Toegang: gratis. Inl: 0575-516878 & www.stedelijkmuseumzutphenpaktuit.nl

Op 15 maart (14u) geeft Paul Steenhuis, redacteur van NRC Handelsblad, een lezing in het kader van de Nationale Boekenweek. In zijn lezing zet Steenhuis het sombere denken over ouder worden af tegen de vitale levenshouding van de achttiende-eeuwse Franse filosoof Voltaire, die tussen zijn 60ste en 83ste zijn productiefste, vrolijkste en briljantste jaren beleefde. Steenhuis zoekt antwoord op de vraag in hoeverre de levenshouding van de achttiende-eeuwse supersenior als voorbeeld kan dienen voor de oudere van vandaag, die na zijn zestigste volgens sommigen aan zijn ‘tweede adolescentie’ begint.

de Refter van het Stedelijk Museum in Zutphen. Toegang: gratis. Inl: 0575-516878 & www.stedelijkmuseumzutphenpaktuit.nl