Voetballers lopen over naar VS, Cuba speelt met tien man

Orlando, 14 maart. Het olympisch voetbalteam van Cuba verscheen gisteravond in een officiële wedstrijd tegen Honduras slechts met tien spelers aan de aftrap. Zeven leden van de ploeg onder 23 jaar liepen eerder deze week over naar de Verenigde Staten om asiel aan te vragen. Cuba is in de Verenigde Staten voor het olympische kwalificatietoernooi, waar nog twee tickets voor `Peking` zijn te verdienen. Na het duel in Florida begin deze week tegen het gastland (1-1) verdwenen zeven spelers uit het hotel, onder wie de doelman en de aanvoerder van de Cubanen. De Cubaanse trainer Raul Gonzalez hield daardoor nog maar elf spelers over. Omdat een van hen geschorst was, verschenen slechts tien voetballers aan de aftrap van de wedstrijd tegen Honduras. Cuba verloor het duel met 2-0.