Vader van vermoorde kinderen uit water gehaald

Bergers hebben gisteravond de auto uit het Kanaal van Gent naar Terneuzen getakeld van de man die ervan wordt verdacht op 24 februari in Roosendaal zijn twee kinderen van zes en vier jaar te hebben gedood.

In de auto is een stoffelijk overschot aangetroffen, waarvan de politie aanneemt dat het van de 41-jarige verdachte is. Vandaag wordt sectie verricht op het lichaam.

De 39-jarige moeder vond haar twee omgebrachte kinderen op zondagmiddag in het huis van het echtpaar dat in scheiding lag. Haar man, die sinds enkele weken bij zijn broer in Zeeuws-Vlaanderen woonde, paste dat weekeinde op het meisje en het jongetje. De vader was na het misdrijf spoorloos. Politie en justitie beschouwen hem als enige verdachte; zij achten betrokkenheid van de moeder of anderen uitgesloten.

Na het gezinsdrama verspreidden politie en justitie opsporingsberichten waarin onder meer de volledige naam van de verdachte, diens foto en het kenteken van zijn auto werden vrijgegeven. Diverse opsporingsprogramma’s besteedden aandacht aan de zaak. Dat leverde circa 150 tips op.

Eergisteren ontdekte Rijkswaterstaat met speciale sonarapparatuur een auto in het Kanaal van Gent naar Terneuzen, ter hoogte van Westdorpe, het geboortedorp van de verdachte. Duikers en de brandweer stelden dezelfde dag een onderzoek in, waarbij een 38-jarige brandweerman zwaargewond raakte en later in een ziekenhuis overleed. „Het snijdt in de ziel dat het drama nog een mensenleven heeft gekost. Dat offer is zeker te veel”, aldus burgemeester Michel Marijnen van Roosendaal.

Gisteravond werd de auto uit het water gehaald en voor sporenonderzoek afgevoerd.

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de 41-jarige Roosendaler zelfmoord heeft gepleegd. Officier van justitie Huibert Donker zei gisteren dat de verdachte brieven achterliet waarin hij afscheid heeft genomen.