Trainer Adriaanse bij Oostenrijkse Salzburg opvolger Trappatoni

SALZBURG. Co Adriaanse gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Salzburg. De oefenmeester bereikte gisteren overeenstemming over een éénjarig contract bij de voetbalkampioen van Oostenrijk. Adriaanse vertrok in januari bij Al-Sadd uit Qatar toen bleek dat hij de formatie niet meer aan de landstitel kon helpen. Adriaanse wordt bij Salzburg de opvolger van Giovanni Trappatoni, die volgend seizoen de nationale ploeg van Ierland onder zijn hoede krijgt. ”Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging”, verklaarde Adriaanse nadat hij de verbintenis had ondertekend. ”Deze club maakt op mij een heel professionele indruk.” Adriaanse was vorig jaar nog in beeld bij Feyenoord. De Rotterdamse club zoekt ook nu weer aan trainer als opvolger van Bert van Marwijk die bondscoach wordt.