Tibetanen in India opgepakt na protest tegen Spelen Peking

Dehra. Ruim honderd Tibetanen die maandag aan een protestmars tegen de Olympische Spelen in Peking waren begonnen, zijn gisteren gearresteerd in de Indiase stad Dehra. Zij waren maandag, toen het 49 jaar geleden was dat de Tibetaanse regering in ballingschap ging, begonnen aan een tocht die bij het begin van de Spelen in augustus moest eindigen aan de Tibetaanse grens. Daarmee wilden zij aandacht vragen voor hun onafhankelijkheidsstrijd. De Indiase regering had de demonstranten verboden het district te verlaten waarin het ballingsoord van de Dalai Lama ligt. Vermoedelijk komen de demonstranten, die in hongerstaking zijn gegaan, snel vrij na een belofte om de protesten te staken. Ook in verschillende Chinese provincies hebben de afgelopen dagen relatief grote demonstraties tegen het Chinese bestuur van Tibet plaatsgehad.