Televisie Voorkeur

Knowing Me Knowing is een spelshow waarin vier bekende collega’s worden getest op hun kennis van elkaars persoonlijke en professionele leven. Het gaat om min of meer bekende Nederlanders die elkaar kennen uit de amusements-, film- en televisiewereld. Presentator Harm Edens stelt vragen over persoonlijke details, die alleen collega’s kunnen weten of zouden moeten weten. In de eerste aflevering zijn de ‘voetbalvrouwen’ aan de beurt. Op de foto: Sophie van Oers, Nicolette van Dam, Harm Edens, Leontine Borsato, Lone van Roosendaal in het decor van de spelshow. Ned.3, 20.25-21.15u.
Knowing Me Knowing is een spelshow waarin vier bekende collega’s worden getest op hun kennis van elkaars persoonlijke en professionele leven. Het gaat om min of meer bekende Nederlanders die elkaar kennen uit de amusements-, film- en televisiewereld. Presentator Harm Edens stelt vragen over persoonlijke details, die alleen collega’s kunnen weten of zouden moeten weten. In de eerste aflevering zijn de ‘voetbalvrouwen’ aan de beurt. Op de foto: Sophie van Oers, Nicolette van Dam, Harm Edens, Leontine Borsato, Lone van Roosendaal in het decor van de spelshow. Ned.3, 20.25-21.15u.

actualiteiten

EénVandaag. Gesprek met Michel Hötte die zich opwerpt als beschermer van de amoerpanter. Het roofdier dreigt uit te sterven: er leven hooguit nog 30 exemplaren in Siberië en Noord-Korea. Hötte krijgt voor zijn inspanningen de Golden Ark Award. Tevens het wekelijkse gesprek met de minister-president. Ned.1, 17.59-18.45u.

Netwerk. Interview met de broer van de 23-jarige Afghaanse journalist Pervez Kambakshar, die ter dood is veroordeeld omdat hij een artikel over gelijke rechten voor mannen en vrouwen van het internet heeft afgedrukt en uitgedeeld. Verder het onvermogen van basisscholen om gymnastieklessen te organiseren, in tegenstelling tot allerlei plannen voor bestrijding van overgewicht bij kinderen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage over de verkiezingen in Iran. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Onno Hoes, die partijvoorzitter wil worden van de VVD, vertelt of zijn partner Albert Verlinde hem als presentator van RTL Boulevard daarbij kan helpen of juist niet. Rob de Nijs praat over zijn 45-jarig jubileum als artiest en zijn nieuwe album. Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra praten over hun rollen in de verfilming van Jan Wolkers’ Zomerhitte. Presententatie Matthijs van Nieuwkerk met tafelheer Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw en Witteman. Liesbeth List over de hommage aan haar die maandag a.s. in theater de Meervaart in Amsterdam plaatsvindt. Selma Leydesdorff, onderzoeker op het gebied van de oral history over haar nieuwste boek dat de geschiedenis van vrouwen in Srebrenica beschrijft: De leegte achter ons laten. Ned.1, 23.00-23.55u.

documentaire

Storyville. All white in Barking. Documentaire over het dagelijks bestaan in Barking, een wijk in Londen met procentueel het grootste aantal immigranten in Groot-Brittannië. De in de wijk opgegroeide Susan en Jeff hebben hun Nigeriaanse buren nog nooit begroet, want ‘het is niet ons soort mensen’. Dave is zo verontwaardigd over de instroom van niet-blanken dat hij actief lid is geworden van de extremistische British National Party. BBC 2, 22.00-23.00u.

Het uur van de wolf: Godfried Bomans - Heimwee van een sprookjesschrijver. Documentaire over de destijds zeer populaire schrijver Godfried Bomans (1913-1971) met veel beelden van Bomans zelf en interviews met talloze mensen die hem van nabij hebben gekend, waaronder Harry Mulisch, Hella Haasse en zijn zus Wally. Ned.2, 22.55-23.55u.

informatief

Opgelicht. Al meer dan 23 jaar trekt de Amsterdamse M.S. van stad naar stad om in te spelen op oude connecties van haar familie, die in de joodse bonthandel zat. Ze vertelt oude vrienden een zielig verhaal, wint hun vertrouwen en berooft ze daarna van hun geld en vertrouwen. Het aantal gedupeerden is nauwelijks te tellen. Een reportage. Ned. 1, 20.30-21.25u.

De leugen regeert. De zakenman Guus Kouwenhoven is vrijgesproken van het medeplegen van oorlogsmisdrijven in Liberia en van wapenhandel. Kouwenhovens advocaat Inez Weski debatteert met journalist Arnold Karskens over de behandeling van de zaak in de media. Verder o.a. een interview met ‘spindokter’ Alistair Campbell, de voormalige woordvoerder van Tony Blair over o.m. de ongemakkelijke relatie tussen de pers en de politiek, met reacties van media-adviseur Ton Elias, politiek verslaggever Frits Wester en hoofdredacteur van het NOS-journaal Hans Laroes. In de ‘mediaraad’: oud-Amerika-correspondent en journalist Max Westerman en Frits van Exter, tijdelijk adviseur van de hoofdredactie van de ‘Dag’. Ned.2, 21.15-22.00u.

amusement

Sport relief 2008. Benefietavond waarin Bekende Britten als Richard Hammond, Gary Lineker, Davina McCall, Patrick Kielty en Claudia Winkelman samen met veel andere BB’ers onder meer uit de populairste BBC-televisieprogramma’s op een zo onderhoudend mogelijke manier geld proberen op te halen voor de kwetsbaarste groepen mensen zowel in Groot-Brittannië als in de rest van de wereld. Onder auspiciën van Comic Relief. Geprobeerd wordt de opbrengst van 2006, 18 miljoen pond, te overtreffen. Met verder o.a. the Top Gear team, Leona Lewis, Alan Carr, de voetbaldames van Arsenal, voetballegende Alan Shearer en David Walliams. BBC 1m 20.00-23.00u. & 23.45-2.30u.

TROS TV Show. Een ontmoeting met zangeres Céline Dion die in Kaapstad o.m. vertelt over de vijf jaar dat ze onafgebroken in Las Vegas optrad. Verder een bezoek in Parijs aan schilder en beeldhouwer Fernando Botero. Zijn schilderijen brengen het meeste op van alle nog levende schilders. Hij verloor op 4-jarige leeftijd zijn vader, zijn eigen zoontje kwam om bij een auto-ongeluk en nog zegt Botero: ‘Echt verdriet heb ik niet gekend’. Zijn vrouw vertelt hoe zij aankijkt tegen de uitsluitend dikke mensen die Botero uitbeeldt. Ned.1, 22.00-23.00u.

sport

RTL Voetbal: eredivisie live. Rechtstreeks verslag FC Groningen-Heerenveen. RTL 7, 20.20-22.45u.

NOS Sportjournaal. Met o.m. Wielrennen: Parijs-Nice, de etappe van Althen-des-Paluds naar Sisteron en aandacht voor de loting van de Champions League en de UEFA Cup met een reactie van PSV. Ned.3, 22.40-23.00u.