Snoops vocalen klinken als zomerse rit in een cabrio

cd hiphop Snoop Dogg: Ego Trippin’ ****-

cd hiphop

Snoop Dogg: Ego Trippin’ ****

Op zijn vorige album gaf Snoop Dogg de gangster in zichzelf wat meer de ruimte, ditmaal is hij de zelfverklaarde pooier van de liefde. De vleselijke liefde, zoals hij die hilarisch bezingt op de single Sexual Eruption. En de geestelijke liefde, zoals voor de vrouw met wie hij, alle opschepperij over bitches en ho’s ten spijt, al eeuwen samen is.

Snoop debuteerde vijftien jaar geleden en maakt al enige jaren muzikaal een bloeiperiode door. Op dit negende soloalbum introduceert hij een beloftevol productiecollectief met New Jack Swing-boegbeeld Teddy Riley en westkustveteraan DJ Quik. Inhoudelijk is er weinig nieuws: Snoop is nog steeds een player die veel van zijn familie houdt en zijn lome universum op vertrouwde wijze beschrijft. Muzikaal is het vele malen spannender. Snoop laat met zijn losse vocalen elke fluisterende freestyle klinken als een zomerse rit in een cabriolet. De muziek kent briljante variaties, van blazende eighties-funk tot modern springerige clubrap, en van een aan Johnny Cash opgedragen countryrapnummer met Everlast tot een cover van Cool van The Time. Overweldigend ontspannend en bruisend van muzikaal plezier.

    • Saul van Stapele