Radio Voorkeur

Desmet live. H.L.Wesseling, emeritus hoogleraar geschiedenis, vertelt over zijn nieuwe boek Zoon en vader Vader en zoon, een familiegeschiedenis, Max Pam komt met krantenknipsels die voor goddelozen, humanisten, atheïsten en vrijdenkers van belang zijn. De paneldiscussie heeft als gespreksthema: Hoeveel kinderen moet ik krijgen van minister Rouvoet? Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Live-uitzending geheel in het teken van de verhalenwedstrijd Duizend Woorden. Vanuit De Nieuwe Anita in Amsterdam, wordt de bundel De beste verhalen van Duizend Woorden gepresenteerd, met voordrachten van de schrijvers Thijs de Boer, Sione van Meerendonk, Thomas Verbogt, Peter Rademaker, Gerard van Emmerik, Cathelijn Schilder en A.L. Snijders. Tussendoor muziek, die door de singer-songwriters Coco en Arthur Adam wordt verzorgd. Radio 6, 20.02-22.00 uur.

Casa Luna. Bart Fauser, arts en hoogleraar voortplantingsgeneeskunde, praat in de nacht van vrijdag op zaterdag met presentator Klaas Drupsteen over vruchtbaarheid en demografische ontwikkelingen, ‘barende oma’s’ en het dedain van artsen over ‘vrouwenkwaaltjes’. Radio 1, 0.02-0.45u.