Parkseks mag van Welten pas als alle honden zijn uitgelaten

Seks in het Vondelpark terwijl het misschien stormt, hagelt, en aan de grond ook nog licht kan vriezen – vinden homo’s dat extra prettig? Dat moet wel, anders zouden ze volgens mij gewoon thuis blijven. Of hébben ze geen huis?

Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu.

Zou minister Plasterk in dat geval niet eerder voor een behoorlijk overdekte afwerkplek moeten zorgen, dan dat hij straks (als de zon weer schijnt) in z’n blote heteroseksuele kont de gebraden haan gaat uithangen met een eigen emancipatiebootje op de Gay Pride?

In de Nederlandse politiek pakken ze zo’n koe niet meteen regelrecht bij de horens, maar wordt behoedzaam eerst de omweg van waarden, normen, ethiek en moraal verkend.

Mág een mens in het Vondelpark überhaupt cruisen met een medemens van hetzelfde geslacht? Uit een artikel in Het Parool begreep ik dat het lokale bestuur de vraag graag wil preciseren. Het gaat er om of een mens op aanstootgevende wijze in het Vondelpark cruist met een medemens van hetzelfde geslacht. En als dat gebeurt, zwaait er wat. ‘Wij doen geen oogje toe. Kom nou!’, verklaarde hoofdcommissaris Welten in reactie op het gerucht dat zijn corps de ontucht zou gedogen. Al vaker heb ik gemerkt dat de politiechef meer een man is van de nieuwe Wouter Bos dan van de oude Job Cohen.

Lees hoe hij zijn standpunt nader toelichtte:

‘Er is niks tegen als homo’s elkaar willen ontmoeten op momenten dat niemand in het park nog zijn hond uitlaat. Maar als derden ons melden dat zij last hebben van schennis van de eerbaarheid, treden we op’.

Het kan straks dus voorkomen dat twee homo’s tot drie of vier uur in de vroege ochtend keurig volgens de regels hun cruisen hebben opgehouden tot de allerlaatste hondenbezitter was verdwenen, en dat hun geduld eindelijk leek te kunnen worden beloond toen verdomme de een of andere nachtbraker met een kleine rotkeffertje nog even het park binnen liep, en de aanstoot alsnog een feit was geworden. Toen hingen die twee toch nog.

Alsof hij het niet zo’n vaart zag lopen, vervolgde Welten:

‘Misschien komt het wel nooit voor dat de werelden van seks bedrijvende homo’s en die van voetballers in het park, spelende kinderen en uitlaters van honden elkaar raken. Maar als die laatste groepen kennis nemen van allerlei activiteiten van de eerste groep, grijpen wij in’.

Let op de hiërarchie der dingen.

Als homo’s bezig zijn met ‘allerlei activiteiten’, en aanstoot zouden nemen aan een voetbal tegen hun kop, of aan kinderen die om ze heen schreeuwen, of aan onsmakelijk snuffelende honden – dan grijpt Welten niet in. De ene groep is immers de andere niet.

Het stadsdeel Oud-Zuid, waar het park onder valt, was van meet af aan van mening dat iedereen mag cruisen wat hij wil. Ze hebben het wel eens over het Sodom en Gomorra van de grachtengordel, maar de Van Eeghenlaan, de Beethovenstraat en de Rivierbuurt moet je op dat punt ook niet onderschatten.

Hoe dan ook: de homoseks gaat steeds meer lijken op de zaak van de moslimcoach in Slotervaart die óók geen vrouw wil aanraken. En als Welten z’n poot stijf houdt, zullen binnenkort ook de PvdA-wethouders in Oud-Zuid principieel moeten opstappen. Zou het met die partij ooit nog iets kunnen worden? Landelijk heeft de sociaal-democraat Ton Heerts een dappere meerderheid verworven voor het schrappen van de wet op de godslastering – en wat doet hij? Hij vraagt aan Balkenende en Rouvoet of ze het goed vinden.

Bij het sluiten van deze editie hoor ik trouwens dat ook de geitenneukers onder ons de illegaliteit zullen moeten opzoeken.

    • Jan Blokker