Pannenkoekenrecord

Pannenkoekenrecord KORT NIEUWS Hoeveel pannenkoeken kan jij eten in een uur? De 33-jarige Rus Andrei Smirnov uit Lakhta bewees vorige week dat hij wel 73 pannenkoeken op kan. Je zult je afvragen waarom Andrei geen blini’s at – die zijn toch veel kleiner. Russische blini’s, ter grootte van je hand, zijn door het boekweitmeel net zo zwaar op je maag als grote pannenkoeken. Andrei vestigde zijn wereldrecord tijdens het Maslenitsa-feest, dat in Rusland gevierd wordt ter afsluiting van de winter. Hij wordt bijgeschreven in het Guinnes Book of Records. (foto: AFP) Traditionally dressed people bake pancakes in the town of Stavropol, Southern Russia on March 9, 2008, celebrating Shrovetide, a trditional Russian holiday symbolyzing the end of winter. AFP PHOTO/ DMITRY STEPANOV AFP

Hoeveel pannenkoeken kan jij eten in een uur? De 33-jarige Rus Andrei Smirnov uit Lakhta bewees vorige week dat hij wel 73 pannenkoeken op kan. Je zult je afvragen waarom Andrei geen blini’s at – die zijn toch veel kleiner. Russische blini’s, ter grootte van je hand, zijn door het boekweitmeel net zo zwaar op je maag als grote pannenkoeken. Andrei vestigde zijn wereldrecord tijdens het Maslenitsa-feest, dat in Rusland gevierd wordt ter afsluiting van de winter. Hij wordt bijgeschreven in het Guinnes Book of Records. (foto: AFP)