Palazzo

Palazzo Op een presentatie vroeg-Italiaanse kunst in het Bonnefantenmuseum, Palazzo, staat de Nederlandse verzamelaar van Italiaanse renaissance-kunst, prof. dr. Otto Lanz (1865-1935) centraal. Palazzo schetst een levendig beeld van het Nederlandse kunst- en verzamelklimaat van die periode. Vroeg-20ste-eeuwse kunstverzamelaars in Europa en VS richtten hun huizen in als eigentijdse Italiaanse palazzi in renaissance stijl met een bonte mengeling van kunstvoorwerpen: schilderijen, beelden, meubelen en stuccoreliëfs. Onder de topstukken zijn werken van Veronese, Sano di Pietro, Lorenzo Monaco, leerlingen van Leonardo da Vinci én Lanz’ favoriet: Tintoretto. T/m 2011 Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, Maastricht.

Op een presentatie vroeg-Italiaanse kunst in het Bonnefantenmuseum, Palazzo, staat de Nederlandse verzamelaar van Italiaanse renaissance-kunst, prof. dr. Otto Lanz (1865-1935) centraal. Palazzo schetst een levendig beeld van het Nederlandse kunst- en verzamelklimaat van die periode. Vroeg-20ste-eeuwse kunstverzamelaars in Europa en VS richtten hun huizen in als eigentijdse Italiaanse palazzi in renaissance stijl met een bonte mengeling van kunstvoorwerpen: schilderijen, beelden, meubelen en stuccoreliëfs. Onder de topstukken zijn werken van Veronese, Sano di Pietro, Lorenzo Monaco, leerlingen van Leonardo da Vinci én Lanz’ favoriet: Tintoretto. T/m 2011 Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, Maastricht.