Overige films

The Patriot (Roland Emmerich, 2000, VS). De Engelsen zijn intense slechteriken in reconstructie van de Amerikaanse Vrijheidsoorlog. Pacifist Mel Gibson verandert als weduwnaar in een furie die de ene na de andere Engelse militair in mootjes hakt. RTL4, 20.30-23.30u.

The Third Wheel (Jordan Brady, 2002, VS). Romantische komedie met onhandig scenario. Mogelijke geliefden Luke Wilson en Denise Richards komen niet van zwerver af. RTL5, 20.30-22.05u.

Out of Time (Carl Franklin, 2003, VS). Sheriff Denzel Washington en politiedame Eva Mendes – ex-geliefden – raken verwikkeld in een film noir-achtige plot in Florida’s slaapstadje. Net5, 20.30-22.40u.

The Manchurian Candidate (Jonathan Demme, 2004, VS). Verhitte remake van koele paranoiathriller (John Frankenheimer, 1962) over spionage, hersenspoeling en een politieke aanslag. Dezelfde plot, totaal andere sfeer. Het gaat nog steeds om een groepje soldaten dat denkt dat het (toen in Korea, nu in Irak) in gevecht is geraakt met de vijand en miraculeus werd gered door zijn dappere sergeant. In werkelijkheid zijn ze gehersenspoeld. In het orgineel door communisten, in de remake door een multinational. Net5, 22.40-1.10u.

Fair Game (Andrew Snipes, 1995, VS). Filmdebuut van topmodel Cindy Crawford is wanproduct van de Hollywood-marketingmachine. Hanige rechercheur William Baldwin beschermt advocate tegen spectaculaire aanslagen. SBS6, 23.50-1.35u.

Tumbleweeds (Gavin O'Connor, 1999, VS). Degelijke roadmovie met Janet McTeer als southern belle die (in gezelschap van dochter) de verkeerde mannen tegenkomt. BBC2, 1.40-3.20u.