Neue Berliner Schule

Neue Berliner Schule De meest toonaangevende films die de laatste jaren in Duitsland zijn gemaakt, zijn volgens de organisatoren te zien op het filmfestival Neue Berliner Schule. Te zien zijn onder meer Ferien van Thomas Arslan, over vier Duitse generaties, Yella van Christian Petzold, die op 15 maart in Amsterdam aanwezig zal zijn. Dit is een deel van zijn Gespenster-trilogie, waarin hij Duitse thema’s als de RAF en de betrekkingen tussen Ossies en Wessies onderzoekt. Ook de de dwarsverbanden met Nederlandse filmmakers zoals Naouk Leopold komen aan de orde tijdens het festival. Neue Berliner Schule. In Louis Hartlooper Complex Utrecht, Rialto, Amsterdam en Lantaren/Venster Rotterdam. T/m 19 maart. Inl. filmkrant.nl

De meest toonaangevende films die de laatste jaren in Duitsland zijn gemaakt, zijn volgens de organisatoren te zien op het filmfestival Neue Berliner Schule. Te zien zijn onder meer Ferien van Thomas Arslan, over vier Duitse generaties, Yella van Christian Petzold, die op 15 maart in Amsterdam aanwezig zal zijn. Dit is een deel van zijn Gespenster-trilogie, waarin hij Duitse thema’s als de RAF en de betrekkingen tussen Ossies en Wessies onderzoekt. Ook de de dwarsverbanden met Nederlandse filmmakers zoals Naouk Leopold komen aan de orde tijdens het festival.

Neue Berliner Schule. In Louis Hartlooper Complex Utrecht, Rialto, Amsterdam en Lantaren/Venster Rotterdam. T/m 19 maart. Inl. filmkrant.nl