Martian Museum of Terrestrial Art

Martian Museum of Terrestrial Art De Barbican toont kunst onder de fictionele vermomming van een buitenaardse museumcollectie na een bezoek aan de aarde. De marsmannen blijken erg verbaasd. Wij ook. Al vanaf het begin is er chaos. Bezoekers worden begroet door ‘het motherboard’, waarvan ‘circuits’ (koperen buisjes vastgelijmd aan de vloer) naar vier gedeeltes van de show wijzen, zoals Ritueel en Magie en Geloof. De nieuwe invalshoek resulteert in grappige misverstanden en verfrissende interpretaties van kunst. Bijna 200 werken, van Damien Hirst tot nieuwe sterren, leggen dit uit. T/m 18 mei, Martian Museum of Terrestrial Art- Mission: to Interpret and Understand Contemporary Art, Barbican Art Gallery, Londen EC2, 004420 7638 8891 & www.barbican.org.uk

De Barbican toont kunst onder de fictionele vermomming van een buitenaardse museumcollectie na een bezoek aan de aarde. De marsmannen blijken erg verbaasd. Wij ook. Al vanaf het begin is er chaos. Bezoekers worden begroet door ‘het motherboard’, waarvan ‘circuits’ (koperen buisjes vastgelijmd aan de vloer) naar vier gedeeltes van de show wijzen, zoals Ritueel en Magie en Geloof. De nieuwe invalshoek resulteert in grappige misverstanden en verfrissende interpretaties van kunst. Bijna 200 werken, van Damien Hirst tot nieuwe sterren, leggen dit uit.

T/m 18 mei, Martian Museum of Terrestrial Art- Mission: to Interpret and Understand Contemporary Art, Barbican Art Gallery, Londen EC2, 004420 7638 8891 & www.barbican.org.uk