Manpower koopt detacheringsbureau Vitae

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower neemt het Nederlandse detacheringsbureau Vitae over. Gisteren maakten de twee bedrijven de overname bekend. Hoeveel Manpower betaalt, wilde Hans Leentjes, directeur van Manpower Nederland, niet zeggen. Wel waren de partijen er snel uit, na vier maanden onderhandelen werden de handtekeningen gezet. „Wij waren op zoek naar een goede partij, toen kwam Vitae voorbij.”

De overname moet nog worden voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit, maar Leentjes verwacht geen problemen. Manpower richt zich vooral op standaard uitzendwerk, terwijl Vitae alleen technische en financiële experts aan het werk helpt. Daarin zal Manpower geen monopoliepositie verkrijgen: „We doen deze overname juist om bij te blijven in de strijd, met deze krappe arbeidsmarkt.”

De merknaam Vitae blijft bestaan en de directie, drie man sterk, behoudt binnen het bedrijf dezelfde rol. Hoe Vitae in Manpower zal worden geïntegreerd, is volgens Leentjes nog onduidelijk. „Maar Vitae geheel in het merk Manpower onderbrengen, zou waardevernietiging betekenen.”

Bij Vitae zelf werken ongeveer 300 personen, daarnaast zijn ruim 700 gedetacheerden in vaste dienst bij het bedrijf. Jaarlijks plaatst Vitae in Nederland ongeveer 4.000 hoger opgeleiden. Het bedrijf heeft tien vestigingen, onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Vitae: pagina 17