Kreutzersonate

Kreutzersonate Herman Bolten speelt de monoloog Kreuzersonate, naar de novelle van Lev Tolstoj uit 1889, over de jaloerse echtgenoot die denkt dat zijn vrouw, „mooi als de nazomer”, overspel pleegt met haar vioolleraar. Bolten heeft een uitstekende voordracht en de juiste, soepele dictie om de geladen zinnen van Tolstoj weer te geven. Boltens wordt muzikaal begeleid door violist Casper Donk en pianiste Else Sterk. Tussen de acteur en de violist ontstaat de strijd zoals die in het verhaal wordt verteld. Bolten gooit zelfs de muziekstandaard tegen de grond. Donk en Sterk spelen Beethovens Kreutzersonate, een hartstochtelijke affaire tussen piano en viool. Tournee t/m1 mei. Info www.hermanbolten.com. © hansspeekenbrink.nl All rights reserved Speekenbrink, Hans

Herman Bolten speelt de monoloog Kreuzersonate, naar de novelle van Lev Tolstoj uit 1889, over de jaloerse echtgenoot die denkt dat zijn vrouw, „mooi als de nazomer”, overspel pleegt met haar vioolleraar. Bolten heeft een uitstekende voordracht en de juiste, soepele dictie om de geladen zinnen van Tolstoj weer te geven. Boltens wordt muzikaal begeleid door violist Casper Donk en pianiste Else Sterk. Tussen de acteur en de violist ontstaat de strijd zoals die in het verhaal wordt verteld. Bolten gooit zelfs de muziekstandaard tegen de grond. Donk en Sterk spelen Beethovens Kreutzersonate, een hartstochtelijke affaire tussen piano en viool.

Tournee t/m1 mei. Info www.hermanbolten.com.