Jessica Dimmock

Jessica Dimmock Foam presenteert werk van de jonge Amerikaanse fotografe Jessica Dimmock. In 2006 won zij in Milaan met haar serie The Ninth Floor de allereerste F Award voor maatschappelijk betrokken fotografie. Dimmock maakte een ontluisterend portret van het leven van een groep jonge heroïneverslaafden in een appartement op de negende verdieping in Manhattan, New York. Ze zit haar onderwerp dicht op de huid. Het resultaat is een serie waarin menselijke emoties centraal staan en waarin wanhoop, woede, verzoening en gelukzaligheid elkaar in rap tempo afwisselen. T/m 1 juni in Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-18u, do & vr 10-21u. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl heroïneverslaafde Dimmock, Jessica

Foam presenteert werk van de jonge Amerikaanse fotografe Jessica Dimmock. In 2006 won zij in Milaan met haar serie The Ninth Floor de allereerste F Award voor maatschappelijk betrokken fotografie. Dimmock maakte een ontluisterend portret van het leven van een groep jonge heroïneverslaafden in een appartement op de negende verdieping in Manhattan, New York. Ze zit haar onderwerp dicht op de huid. Het resultaat is een serie waarin menselijke emoties centraal staan en waarin wanhoop, woede, verzoening en gelukzaligheid elkaar in rap tempo afwisselen.

T/m 1 juni in Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Dag 10-18u, do & vr 10-21u. Inl: 020-5516500 & www.foam.nl