Jan de Cock

Jan de Cock De 31-jarige kunstenaar Jan De Cock, die nu als eerste Belg een solo heeft in het MoMA in New York, toont zijn werk gelijktijdig in Amsterdam. Met behulp van witte wanden deelde hij de galerieruimte van Fons Welters in vieren en bedekte die van boven tot onder met ingelijste foto’s. Ook hangen er kleine objecten van spaanplaat, het materiaal waarmee De Cock bekend werd. De fotowerken maakte hij eerder dit jaar tijdens een vier maanden durende reis door de Verenigde Staten. Uit die foto’s spreekt een grote voorliefde voor het modernisme. Jan De Cock: ‘Galerie Fons Welters, Amsterdam, The Netherlands, 2008’. T/m 19 april in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Inl: www.fonswelters.nl Cock, Jan De

De 31-jarige kunstenaar Jan De Cock, die nu als eerste Belg een solo heeft in het MoMA in New York, toont zijn werk gelijktijdig in Amsterdam. Met behulp van witte wanden deelde hij de galerieruimte van Fons Welters in vieren en bedekte die van boven tot onder met ingelijste foto’s. Ook hangen er kleine objecten van spaanplaat, het materiaal waarmee De Cock bekend werd. De fotowerken maakte hij eerder dit jaar tijdens een vier maanden durende reis door de Verenigde Staten. Uit die foto’s spreekt een grote voorliefde voor het modernisme.

Jan De Cock: ‘Galerie Fons Welters, Amsterdam, The Netherlands, 2008’. T/m 19 april in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Inl: www.fonswelters.nl