Hans Hagen krijgt Woutertje Pieterse Prijs 2008

AMSTERDAM, 14 maart. De kinderboekschrijver Hans Hagen heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2008 gekregen voor Verkocht. Na de Gouden Griffel is deze prijs van 15.000 euro de belangrijkste voor kinder- en jeugdboeken. Verkocht gaat over een kleuter, die door zijn arme ouders wordt verkocht aan een rijke sjeik in Dubai en daar kamelenjockey wordt. ”Wat volgt is een indrukwekkend avontuur met ontberingen, eenzaamheid en kleine-jongetjes-moed”, oordeelde de jury. ”In mooie kernachtige zinnen, trefzeker ingehouden als de omstandigheden het akeligst zijn, wordt het leven als kindslaaf heel invoelbaar.” Hans Hagen (1955) schreef 45 boeken. Met zijn vrouw Monique Hagen schreef hij de succesvolle poëziebundel Jij bent de liefste. Hij kreeg in 2004 de Gouden Griffel voor De dans van de drummers.