Gummbah

Gummbah Gummbah (pseudoniem van Gertjan van Leeuwen, 1967 Nieuwaal) is bekend door zijn strips in dag- en weekbladen. Tekeningen, waarbij gitzwarte humor, banaliteit, absurdisme en gesublimeerde flauwheid zowel vertrek- als aankomstpunt zijn. Voor Gummbah is een schoonheidsideaal veel te beperkt: ,,Op lelijkheid kun je oneindig variëren”. Uiterlijk mag de mens in zijn werk dan gelijk zijn, tussen man en vrouw is er in zijn cartoons sprake van een betonnen rolverdeling. Gummbah’s vrouwen zijn veelal bazige dragonders, uit de kluiten gewassen manwijven die hun echtgenoten domineren. Gummbah t/m 8 juni in de Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u Leeuwen, Gertjan van

Gummbah (pseudoniem van Gertjan van Leeuwen, 1967 Nieuwaal) is bekend door zijn strips in dag- en weekbladen. Tekeningen, waarbij gitzwarte humor, banaliteit, absurdisme en gesublimeerde flauwheid zowel vertrek- als aankomstpunt zijn. Voor Gummbah is een schoonheidsideaal veel te beperkt: ,,Op lelijkheid kun je oneindig variëren”. Uiterlijk mag de mens in zijn werk dan gelijk zijn, tussen man en vrouw is er in zijn cartoons sprake van een betonnen rolverdeling.

Gummbah’s vrouwen zijn veelal bazige dragonders, uit de kluiten gewassen manwijven die hun echtgenoten domineren.

Gummbah t/m 8 juni in de Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u