Gesink in leiderstrui Parijs-Nice

Robert Gesink heeft in Parijs-Nice een indrukwekkende machtsgreep gepleegd. De renner van de Rabobankploeg nam na de vierde etappe, met aankomst op de Mont Ventoux, de leiding over van de Fransman Sylvain Chavanel. Gesink, de pas 21-jarige klimmer uit Varsseveld, bleef met Cadel Evans over. De Australiër mocht de rit winnen, Gesink werd tweede. Na ruim een halve minuut arriveerden de eerste achtervolgers, aangevoerd door de Italiaan Rinaldo Nocentini. In het klassement heeft Gesink een marge van 32 seconden met een andere Italiaan, Davide Rebellin. Nocentini staat op 35 tellen derde.

De Italiaan Raffaele Illiano heeft de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De wielrenner won na 203 kilometer, tussen Civitavecchia en Gubbio, de sprint van een kopgroep. Zijn landgenoot Enrico Gasparotto werd tweede, voor de Zweed Niklas Axelsson. De Spaanse Raborenner Oscar Freire raakte zijn leiderstrui kwijt aan Gasparotto. (ANP)