Freek de Jonge lacht het laatst

Freek de Jonge lacht het laatst In de monoloog De laatste lach speelt Freek de Jonge een man die een Marokkaanse jongen – of een Turk, dat weet hij niet precies – heeft aangereden en nu de comapatiënt in het ziekenhuis komt bezoeken. Hij práát maar door, in de hoop dat er in zijn woordenstroom iets is dat bij de patiënt tenminste een blik van herkenning zal losmaken. De laatste lach ontvouwt zich als een magnifiek weefwerk dat via een rijk arsenaal aan gelijkenissen en talloze terzijdes grote thema’s oproept, en steeds weer uitkomt bij de vraag wat De Jonge het publiek nu nog te vertellen heeft. „Niets doet ons iets meer!” stelt hij met pathos vast. T/m 28 maart Compagnietheater Amsterdam. Inl. 020-5205320, www.freekdejonge.nl. Freek de Jonge,cabaretier. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Muiderberg, 2 november 2007 Mentzel, Vincent

In de monoloog De laatste lach speelt Freek de Jonge een man die een Marokkaanse jongen – of een Turk, dat weet hij niet precies – heeft aangereden en nu de comapatiënt in het ziekenhuis komt bezoeken. Hij práát maar door, in de hoop dat er in zijn woordenstroom iets is dat bij de patiënt tenminste een blik van herkenning zal losmaken.

De laatste lach ontvouwt zich als een magnifiek weefwerk dat via een rijk arsenaal aan gelijkenissen en talloze terzijdes grote thema’s oproept, en steeds weer uitkomt bij de vraag wat De Jonge het publiek nu nog te vertellen heeft. „Niets doet ons iets meer!” stelt hij met pathos vast.

T/m 28 maart Compagnietheater Amsterdam. Inl. 020-5205320, www.freekdejonge.nl.