Franse Bourgeoisie

Franse Bourgeoisie BUITENLAND Yasmina Reza in Le Dieu du carnage, haar nieuwe stuk, gaat Frankrijk’s meest talentvolle toneelschrijfster, Yasmina Reza (1959), auteur van Art dat regelmatig wordt opgevoerd in theaters over de hele wereld, opnieuw de zeden van de Franse bourgeoisie te lijf. Met haar altijd geestige en meedogenloze blik glijdt ze zich in de minste zwakke plek om de barsten van het echtpaar bloot te stellen. En het tot ontploffing te brengen. Ook hier gaat het om twee ogenschijnlijk probleemloze, maar uiterst kwetsbare en laffe stellen, die elkaar te lijf gaan naar aanleiding van een incident tussen de kinderen. Voortreffelijke vertolking door Isabelle Huppert . Een genot. Théâtre Antoine, 14, bd de Strasbourg, Parijs, 0033-142087771.

Yasmina Reza in Le Dieu du carnage, haar nieuwe stuk, gaat Frankrijk’s meest talentvolle toneelschrijfster, Yasmina Reza (1959), auteur van Art dat regelmatig wordt opgevoerd in theaters over de hele wereld, opnieuw de zeden van de Franse bourgeoisie te lijf. Met haar altijd geestige en meedogenloze blik glijdt ze zich in de minste zwakke plek om de barsten van het echtpaar bloot te stellen. En het tot ontploffing te brengen. Ook hier gaat het om twee ogenschijnlijk probleemloze, maar uiterst kwetsbare en laffe stellen, die elkaar te lijf gaan naar aanleiding van een incident tussen de kinderen. Voortreffelijke vertolking door Isabelle Huppert . Een genot.

Théâtre Antoine, 14, bd de Strasbourg, Parijs, 0033-142087771.