Even zachter

De temperatuur gaat even omhoog, maar lang kunnen we er niet van genieten. Vanaf zondag draait de wind naar het noorden en begin volgende week is het guur met een aantal maartse buien. Vanavond is het rustig. In het zuiden komt veel bewolking voor, elders bepalen opklaringen het weerbeeld. Er ontstaan enkele mistbanken en de temperatuur daalt in het binnenland tot rond het vriespunt. Vannacht raakt het overal bewolkt en gaat de temperatuur omhoog.

Morgen is het een grijze dag. Uit de bewolking valt soms wat lichte (mot)regen, vooral in de ochtenduren. Ondanks de bewolking hebben we wel te maken met zeer zachte lucht uit Frankrijk. In de middag wordt het 10 graden op de Waddeneilanden tot 14 graden in de zuidelijke provincies. De zuidenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Morgenavond trekt een regenstoring via Zeeland het land binnen en pas zondagmiddag wordt deze, door een opstekende noordenwind, naar het zuiden teruggedrongen. Er kan regionaal veel regen vallen en de temperatuur gaat zondagmiddag ook langzaam omlaag.

Begin volgende week hebben we te maken met een gure wind uit noord tot noordwestelijke richting. De aangevoerde lucht is kouder en er volgt een aantal maartse buien met hagel, onweer en misschien ook wel eens een vlokje natte sneeuw. In de nacht daalt het kwik verder, landinwaarts tot rond het vriespunt.