En verder: Theater & Dans

En verder: Theater & Dans Una Giornata Linda van Dyck en Tom Jansen spelen de hoofdrollen in de toneelversie van de film en zelfs de beroemde wasgoedscène brengen spelers en regisseur Peter de Baan prachtig in beeld. Een geslaagde opvoering die politiek, liefde en fascisme op enge wijze bijeenbrengt. 16 maart Rotterdamse schouwburg. Inl www.hummelinckstuurman.nl Odysseus Drie jaar na de succesrijke marathonvoorstelling Tantalus komt toneelgroep De Appel met een negen uur durende voorstelling naar de Griekse mythologie. Dit keer volgen we Odysseus (Hugo Maerten), de sluwe koning die na de Trojaanse Oorlog nog eens tien jaar doet over thuiskomen, alwaar zijn vrouw Penelope (Geert de Jong) zich de vrijers van het lijf moet houden.T/m 1 juni. Appeltheater, Scheveningen. Inl www.toneelgroepdeappel.nl Cirque du Soleil Tot de hoogtepunten in Varekai , de nieuwe show van Cirque du Soleil, behoort het gracieus gespierde hogeschoolwerk van de Icarus in een op grote hoogte zwevend net. T/m 17 mei naast A'dam Arena. Inl www.cirquedusoleil.com.