En verder: Musea

John Everett Millais En verder: Musea Millais In 1848 richtte John Everett Millais, samen met o.a. Rossetti, de Pre-Raphaelite Brotherhood op. Dit genootschap wilde terug naar wat zij zagen als de eenvoud en puurheid van de kunst van vóór Rafaël. In het Van Goghmuseum is een overzicht van het werk van Millais te zien van ongeveer honderd schilderijen en tekeningen. T/m 18 mei Van Goghmuseum, P. Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr 10-22u. Adriaen Coorte Glimlichtjes op de druiven, dons op de perziken: Adriaen Coorte schilderde stillevens als verfijnde altaarstukken. In het Mauritshuis is de grootste expositie ooit aan hem gewijd, georganiseerd tgv het afscheid van directeur Frits Duparc.T/m 8 juni Mauritshuis, Lange Vijverberg, Den Haag. Di-za 10-17u, zo 11-17u Piranesi In De droom van Piranesi wordt zijn betekenis als ontwerper verteld. Er staan o.m. merkwaardig vormgegeven meubels en verder illustreren tekeningen, etsen en boeken zijn onconventionele ontwerpen. T/m 18 mei Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem. Di-za 10-17u, zo 12-17u ID_100.tif