En verder: Kinderen

En verder: Kinderen Op pad met de pad Nu in de lente de temperaturen weer omhoog gaan, begint het bloed bij de koudbloedige padden weer te kriebelen. De padden verlaten in deze tijd Koningshof om aan de overkant van de weg in Elswout hun eieren af te zetten in poelen en vijvers, waar ze zelf geboren zijn. De Duinlustweg is echter een levensgevaarlijk obstakel en daarom zetten vrijwilligers de padden over waar kinderen bij een paddenexursie op 16 maart bij helpen. Ondertussen wordt alles verteld over het leven van de pad. De ouders hebben tegelijkertijd een vogelexcursie. Vertrek om 8u bij info-paneel parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen. Res 023 5312902 Voorlezen Pianiste Janneke Koetsier komt 16 maart van 14u30-15u voorlezen in het Stedelijk Museum Alkmaar uit De koe die in het water viel. Koe Hendrika valt in de vaart, drijft in een mestbak en komt terecht in Alkmaar, waar ze allerlei avonturen beleeft. Kinderen gratis toegang, ouders betalen een entreekaartje. Res 072-5489789. Stedelijk Museum Alkmaar, Canadaplein 1.