een weekeinde vol sport

Eredivisie, RTL 7, vrij 20.20 u (live), RTL 4, zat 23.00 u en zon 19.00 u

Van de topdrie in de eredivisie heeft – op papier – alleen PSV een moeilijke wedstrijd: Roda JC uit. Feyenoord speelt thuis tegen VVV Venlo en Ajax ontvangt in de Arena Willem II. Vanavond al is alle aandacht gericht op het noorden: FC Groningen ontvangt in de Euroborg het Friese Heerenveen.

Wielrennen Parijs-Nice, België 1 en Eurosport en www.letour.fr

Zondag is de finish van Parijs-Nice, de etappewedstrijd die besmet werd verklaard door de UCI. Desondanks verschenen de meeste ploegen aan de start. Zondag wordt duidelijk of het grote Nederlandse talent Robert Gesink een rol van betekenis heeft kunnen spelen.

Skiën wereldbekerfinale Bormio, Eurosport en www.fis-ski.com/uk/liveonline.html.

Morgen is de laatste dag van de wereldbekerfinale alpineskiën in Bormio. De vrouwen sluiten vandaag hun seizoen af met de slalom en morgen met de reuzenslalom. Voor de mannen geldt het omgekeerde: vandaag de reuzenslalom en morgen de slalom.

Turnen interland Duitsland-Nederland (vrouwen) Studio Sport zat 23.00 u

Verona van de Leur krijgt de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen. Lukt dat niet dan wordt plaatsing voor de Olympische Spelen voor Van de Leur een moeilijke opgave. Haalt ze het of haalt ze het niet?

Zwemmen Europese kampioenschappen Eindhoven Studio Sport, za en zo

Voordat de absolute toppers als Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis in hun gloednieuwe zwempak aan hun langebaanwedstrijden beginnen, is er in het weekeinde synchroonzwemmen met voor Nederland de zussen Bianca en Sonja van der Velden. De finalewedstrijden zijn zondag.

Formule 1, GP van Australië Melbourne, RTL 7 zon 03.00 u of www.formula1.com

Bevestigt Lewis Hamilton zijn status? Gaat Fernando Alonso sneller in een Renault dan in een Mercedes? En kan Kimi Raikkonen de tegenstand weerstand bieden en net als vorig jaar de eerste seizoensrace winnen? Na de testritten in Spanje wordt het F1-circus dit weekeinde in Melbourne hervat.